Antena 3 CNN Economic Biz News Business Grevă japoneză la BCR. Angajaţii se plâng de programul de lucru

Grevă japoneză la BCR. Angajaţii se plâng de programul de lucru

Grevă japoneză la BCR. Angajaţii se plâng de programul de lucru
12 Aug 2008   •   22:55

Angajaţii BCR intră în grevă japoneză, miercuri. Aceasta înseamnă că la ghişee vom vedea funcţionari cu banderole albe pe mână. Oficial, angajaţii BCR protestează faţă de modificarea programului de lucru. În realitate, ei se tem de concedieri. BCR se pregăteşete să dea afară aproape jumătate dintre consilierii de credit pe care i-a angajat în ultimii ani.

La protest şi-au anunţat participarea aproximativ 90% dintre salariaţii BCR. Este primul pas pe care îl fac angajaţii din întreaga ţară, împreună cu sindicatul BCR, împotriva conducerii, care a luat în ultima lună o serie de măsuri, fără a consulta salariaţii.

Rezultatele bune ale băncii nu indicau până acum iminenţa unei restructurări, ci faptul că reorganizările anterioare au dat rezultate. "Nu s-a cerut majorarea salariilor. Am cerut ca programul să rămână aşa, dar să nu mai fie concediaţi oameni", a declarat Adela Bădescu, preşedinte Federaţia Sincicatului Independent BCR Bucureşti.

Dintre cei 2.800 de salariaţi din toată ţara, angajaţi pe postul de consilier client şi operator ghişeu, ar urma ca 1.000 să fie concediaţi. De la momentul preluării de către Erste a BCR, banca a trecut deja prin două faze de concedieri masive. În 2005 erau peste 10.000 de angajaţi, dar extinderea activităţii a permis austriecilor să concedieze doar 500 de angajaţi.

"Se aşteaptă un al treilea val de concedieri, care va afecta cel mai mult, deoarece se adresează unor categorii de salariaţi care intră direct în contact cu publicul. Categorii şi aşa subdimensionate în acest moment", a spus Ciprian Ionescu, preşedintele Federaţiei Sincicatului Independent BCR.

Sindicaliştii sunt hotărâţi să continue protestele dacă nu se va ajunge la o înţelegere. Greva japoneză nu presupune întreruperea lucrului, dar va aduce probabil o imagine negativă celei mai mari bănci din România.

Antena 3

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close