Antena 3 CNN Economic Biz News Business Grupul Ikea, afectat de declinul pieţei imobiliare

Grupul Ikea, afectat de declinul pieţei imobiliare

Grupul Ikea, afectat de declinul pieţei imobiliare
14 Apr 2008   •   10:36

Preşedintele lanţului de magazine Ikea, Anders Dahlvig, a declarat într-un interviu pentru publicaţia Telegraph că grupul suedez de mobilier va fi afectat negativ de declinul pieţei locuinţelor. Totuşi, grupul Ikea va fi afectat într-o măsură mai mică decât companiile concurente. „Consumatorii cheltuiesc mai puţin pentru casele lor. Consumul total este întotdeauna mai mic când piaţa locuinţelor scade”, a spus Dahlvig.

Vânzările Ikea au avansat anul trecut cu 14%, dar preşedintele companiei este conştient că mediul de afaceri şi piaţa locuinţelor încetinesc rapid şi că această scădere „va dura peste un an”. Vânzările Ikea pe piaţa britanică sunt în scădere uşoară, iar cele din SUA se menţin la nivelul de anul trecut.

În România, magazinul Ikea din Băneasa a înregistrat în primul an de funcţionare vânzări de 87 milioane de euro, fiind între primele 20 de unităţi din lume ale reţelei în funcţie de rezultatele din primele 12 luni de operaţiuni. Următorul magazin al mărcii va fi deschis într-unul din oraşele cu peste 300.000 de locuitori, cel mai probabil anul viitor.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close