Antena 3 CNN Economic Biz News Business Grupul media al lui Rupert Murdoch pierde 3,4 miliarde dolari

Grupul media al lui Rupert Murdoch pierde 3,4 miliarde dolari

Grupul media al lui Rupert Murdoch pierde 3,4 miliarde dolari
Sursa foto: rupert murdoch
06 Aug 2009   •   10:48

Imperiul media al lui Rupert Murdoch a înregistrat cel mai rău an din istorie, pe fondul scăderii publicităţii. Astfel, News Corporation a înregistrat o pierdere netă de 3,4 miliarde dolari în 12 luni, care s-au încheiat în iunie, pe fondul scăderii veniturilor din publicitate, dar şi pierderilor online.
Murdoch declara: "Anul trecut a fost cel mai dificil din istoria recentă şi performanţa noastră financiară din 2009 reflectă mediul economic slab cu care ne-am confruntat."
În ultimul trimestu al anului, News Corp a înregistrat o pierdere de 203 milioane dolari, comparativ cu profitul de 1,1 miliarde dolari din aceeaşi perioadă a 2008, urmare şi a unei amenzi de 680 milioane dolari pentru Fox Interactive Media ? divizia ce cuprinde şi websiteul de socializare MySpace.
Ziarele din Marea Britanie ale lui Murdoch, ce includ Times, The Sun şi News of the World, au înregistrat o scădere cu 14% a veniturilor din publicitate. De atlfel, profitul diviziei internaţionale de presă scrisă a News Corp, ce cuprinde Wall Street Journal sau Australian, a scăzut de la 786o la 466 milioane dolari.
Studioul de flim al grupului, Twentieth Century Fox, a cunoscut un profit de 848 milioane dolari, faţă de 1,24 miliarde anul trecut, după ce filme precum X-Men Origins sau Night at the Museum 2 nu au reuşit performanţele lansărilor de anul trecut.
Veniturile din programele pe cablu au crescut cu 31% la 1.67 miliarde dolari, dar divizia TV a grupului, ce include Fox în SUA sau reţeaua Star în Asia, a înregistrat un profit în scădere de la 1.12 miliarde la 174 milioane dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rupert murdoch presa internationala
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close