Antena 3 CNN Economic Biz News Business Guvernul din Dubai nu vrea să ajute Dubai World

Guvernul din Dubai nu vrea să ajute Dubai World

Guvernul din Dubai nu vrea să ajute Dubai World
Sursa foto: dubai
07 Dec 2009   •   12:14

Guvernul din Dubai nu va vinde active pentru a onora angajamentele financiare ale companiei de stat Dubai World, însă corporaţia ar putea renunţa la o parte din activele deţinute pe plan internaţional, a declarat luni ministrul Finanţelor din Dubai, Abdulrahman al-Saleh, pentru Al Jazeera, citat de Reuters.

"Vânzarea de active, ale companiei şi nu ale guvernului, face parte din procesul de obţinere de finanţare. Există confuzie în media privind presupusa intenţie a guvernului de a vinde active (...) Compania are investiţii străine şi afaceri imobiliare pe plan internaţional. Nimic nu previne vânzarea acestor active", a spus oficialul.

Dubai World deţine şi active pe plan local care ar putea fi pregătite pentru vânzarea pentru rambursarea datoriilor, a previzat al-Saleh, subliniind că guvernul nu garantează datoria companiei.

Grupul Dubai World, controlat de stat, a solicitat pe 25 noiembrie un moratoriu de şase luni pentru toate datoriile, precizând că doreşte să restructureze datorii de 26 miliarde de dolari ale dezvoltatorilor imobiliari Nakheel şi Limitless World.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dubai guvern
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close