Antena 3 CNN Economic Biz News Business Guvernul invită grupul Fiat să investească în România

Guvernul invită grupul Fiat să investească în România

Guvernul invită grupul Fiat să investească în România
06 Mai 2008   •   17:39

Profitând de vizita preşedintelui Fiat, Luca Cordero di Montezemolo, în România, premierul Călin Popescu Tăriceanu a făcut o invitaţie grupului italian să investească în România. Tăriceanu a arătat că şi alte companii auto din Europa sunt ?extrem de interesate? să deschidă o afacere în ţară şi a vorbit cu oamenii de afaceri italieni despre investiţiile realizate de Renault şi Ford la Piteşti, respectiv la Craiova.

Divizia de automobile a grupului italian Fiat include modele ale mărcilor precum Fiat, Maserati, Ferrari, Iveco, Lancia şi Alfa Romeo. Grupul Fiat este prezent pe piaţa din România prin Autoitalia, importantul unic al mărcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati şi Honda.

În discursul susţinut la Adunarea Anuală a Uniunii Oamenilor de Afaceri Italieni din România, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat şi speranţa că noul Guvern din peninsulă va avea o abordare pragmatică şi echilibrată a principiului liberei circulaţii a persoanelor. El a arătat că România nu este reprezentată de infracţiunile prezentate de policieni italieni în campania electorală.

Mai mulţi politicieni italieni, printre care Silvio Berlusconi sau Gianfranco Fini, liderul partidului Alianţa Naţională din Italia, au declarat, recent, că ar dori reintroducerea vizelor pentru români. Problema impunerii vizelor pentru românii din Italia s-a pus prima dată anul trecut, în contextul crizei generate de cazul Romulus Mailat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close