Antena 3 CNN Economic Biz News Business Guvernul portughez injectează 4 miliarde de euro în sistemul bancar naţional

Guvernul portughez injectează 4 miliarde de euro în sistemul bancar naţional

Guvernul portughez injectează 4 miliarde de euro în sistemul bancar naţional
02 Noi 2008   •   22:21

Guvernul din Portugalia a decis să contribuie cu 4 miliarde de euro la recapitalizarea băncilor care au probleme financiare, potrivit Băncii Portugaliei. Totodată, ?Banca Portugaliei va cere instituţiilor financiare ca nivelul lor de solvabilitate să atingă 8% din fondurile proprii?, a anunţat ministrul de Finanţe Fernando Teixeira dos Santos, cu ocazia consiliului ministerial extraordinar.
?Urmând exemplul efortului depus de acţionari, statul va pune în circulaţie, prin intermediul unor acţiuni preferenţiale, mijloace financiare pentru a contribui la această capitalizare a băncilor. Valoaera estimată ar putea atinge 4 miliarde de euro?, a precizat M. Teixeira dos Santos.
Cu aceeaşi ocazie, guvernul portughez a anunţat că va pune în aplicare un plan de regularizare rapidă a datoriilor statului, care însumează 2.45 miliarde de euro, pentru a asigura mijloacele de finanţare a economiei şi a întreprinderilor mcii şi mijlocii.
Această operaţiune de regularizare va fi lansată imediat, a precizat Teixera dos Santos, în cadrul unei conferinţe de presă. Dacă va fi nevoie, guvernul la mări emisiunile de titluri pentru a acoperi datoria. Totuşi, ministrul de Finanţe nu crede că o asemenea măsură ar fi necesară până la sfârşitul anului.
Antena6.ro

×
Subiecte în articol: Portugalia criza economica
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close