Antena 3 CNN Economic Biz News Business Guvernul suplimentează Rabla cu 50.000 de tichete valorice

Guvernul suplimentează Rabla cu 50.000 de tichete valorice

Guvernul suplimentează Rabla cu 50.000 de tichete valorice
Sursa foto: rabla
28 Apr 2010   •   14:50

Guvernul a aprobat suplimentarea cu 50 de mii de tichete valorice a programului Rabla. Astfel, bugetul alocat programului ajunge la 600 de milioane de lei. Executivul se gândeşte şi la construcţia unui automobil electric, chiar dacă România nu are şosele sau autostrăzi.

Ministrul Mediului, Lazlo Borbely, apreciază că măsura suplimentării voucherelor pentru Programul Rabla va duce la vânzarea a 55 de mii de maşini noi, faţă de 32 de mii anul trecut.

România nu are autostrăzi, dar va avea automobile electrice. Guvernul a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru care să pregatească o strategie a României în ceea ce priveşte contrucţia unor astfel de maşini.

Din acest grup fac parte reprezentanţi ai ministerelor Economiei, Transporturilor şi Finanţelor, a anunţat ministrul Adriean Videanu. Grupul de lucru este coordonat de Ministerul Mediului.

Guvernul a aprobat şi alocarea unor fonduri de aproape 190 milioane lei pentru plata despăgubirilor la locuinţele ce vor fi expropriate de pe amplasamentele autostrăzilor Cernavodă-Constanţa, Nădlac-Arad şi variantei de ocolire a municipiului Constanţa. Fondurile pentru exproprieri sunt alocate din bugetul Ministerului Transporturilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tichete
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close