Antena 3 CNN Economic Biz News Business Guvernul va impune noi taxe auto

Guvernul va impune noi taxe auto

Guvernul va impune noi taxe auto
02 Feb 2007   •   10:02

Se pare că vizita la Bruxelles nu a fost benefică pentru Sebastian Vlădescu. Ministrul Finanţelor a anunţat că taxa de primă înmatriculare nu se va reduce. Ba mai mult, ea ar putea fi extinsă şi asupra maşinilor deja înscrise pe teritoriul României. ?Aspectul de principiu ar fi aplicarea tratatului european nediscriminatoriu care presupune ca şi cetăţenii români care vând maşini deja înmatriculate în România să aibă acelaşi regim cu un cetăţean european care vinde o maşină care urmează să ajungă în România?, a declarat Vlădescu.

Conform Hotnews, Guvernul intenţionează să impună încă o taxă pentru care cumpără maşini din import cu o capacitate mai mare de 2000 cmc. Ei vor trebui să plătească şi o taxă de timbru social, care va reprezenta 1% din valoarea totală a automobilului. Dacă nu plătesc şi această nouă taxă, noii proprietari nu vor putea înscrie maşina la Registrul Auto Roman (RAR). Această taxă nu se aplică ţărilor membre UE.

O altă variantă pe care ministrul Vlădescu o va propune în prima şedinţă de Guvern este instituirea unei noi taxe anuale care să aibă o componentă ecologică şi pe care să o plătească toţi proprietarii de autoturisme. Taxa de primă înmatriculare ajunge acum la câteva mii de euro. Iar incertitudinile legate de acest subiect au blocat piaţa auto second hand.

Pe de altă parte, directorul general Dacia, François Fourmont, ameninţă Guvernul că dacă va elimina taxa de primă înmatriculare va concedia o treime din angajaţi. Dacă taxa va fi abrogată vor scădea vânzările Dacia, iar activitatea uzinei va trebui redusă cu o treime, susţine Fourmont, citat de ?Cotidianul?. Deocamdată, conducerea Dacia spune că vânzările nu au fost afectate de introducerea taxei la 1 ianuarie.

Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close