Antena 3 CNN Economic Biz News Business Hidroelectrica vinde 16 microhidrocentrale

Hidroelectrica vinde 16 microhidrocentrale

Hidroelectrica vinde 16 microhidrocentrale
08 Oct 2008   •   10:39

Producătorul de energie Hidroelectrica va organiza, în 2 şi 3 decembrie, licitaţii pentru vânzarea a 16 microhidrocentrale.
Investitorii interesaţi pot depune oferte până la 5 noiembrie, potrivit anunţului companiei. Directorul general, Traian Oprea, declara, recent, că acest pachet de hidrocentrale totalizează aproape 20 MW, iar preţul primit până acum pentru un MW s-a situat între 2,6 şi 2,9 milioane euro. Oprea estimează că Hidroelectrica va încasa peste 150 milioane euro pe cele 69 de microhidrocentrale care mai sunt în proprietatea sa. Anunţul acestei licitaţii vine pe fondul intenţiei guvernului de a înfiinţa o companie energetică naţională, un colos economic, constestat chiar de specialiştii în energie. Aceştia apreciază că adevărata miză o constituie jefuirea Hidroelectrica, producătorul celei mai ieftine energii din ţară.
In altă ordine de idei, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie pe piaţa locală, îşi va revizui veniturile şi cheltuielile pe acest an, vizand un profit de 28,5 ? 34 milioane de Euro la venituri de circa 650 milioane de Euro, a arătat Traian Oprea. Anul trecut, societate a înregistrat un profit de 19,8 milioane de Euro la un venit de 617 milioane euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hidroelectrica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close