Antena 3 CNN Economic Biz News Business Hotel de lux de 5 stele, construit în Zona Verde din Bagdad

Hotel de lux de 5 stele, construit în Zona Verde din Bagdad

Hotel de lux de 5 stele, construit în Zona Verde din Bagdad
18 Iul 2008   •   12:46

Un nou hotel de cinci stele va fi construit în Zona Verde din Bagdad, au declarat oficiali irakieni joi, citaţi de AFP. Costul construcţiei se ridică la aproximativ 100 de milioane de dolari, acesta fiind primul hotel de acest gen construit după căderea lui Saddam Hussein, în 2003.

Noul hotel va avea în jur de 300 de camere de lux şi va fi construit în apropiere de Palatul Adnan al lui Hussein, într-o zonă puternic fortificată, în care îşi au sediul şi guvernul irakian şi misiunile străine, potrivit unui comunicat emis de purtătorul de cuvânt al guvernului irakian, Ali al-Dabbagh.

Consorţiul care va finanţa construcţia hotelului, Summit Global Group, este format din americani, irakieni şi investitori internaţionali.

?Acest lucru va genera locuri de muncă, atât în construcţia hotelului, cât şi mai apoi, în managementul său.? se arată în comunicat.

De la căderea lui Saddam Hussein, Irakul a fost paralizat de numeroasele insurgenţe şi ciocnirile violente dintre grupurile islamice, fapt care a făcut aproape imposibilă construcţia oricărui tip de proiect, mai ales în Bagdad.

Hotelul va fi construit pe un teren deţinut de Ministerul de Finanţe irakian, în Zona Verde, unde pentru a intra, vizitatorii trebuie să trecă prin mai multe controale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close