Antena 3 CNN Economic Biz News Business Hyundai nu va prelua Chrysler

Hyundai nu va prelua Chrysler

Hyundai nu va prelua Chrysler
19 Feb 2007   •   09:43

Hyundai Motor Co., al şaselea constructor auto mondial, a negat informaţiile apărute într-un cotidian britanic potrivit cărora ar fi interesat în preluarea firmei Chrysler, divizia americană a constructorului auto german DaimlerChrysler AG. ?Nu ne gândim la preluarea Chrysler deoarece nu avem nevoie de capacităţi de producţie suplimentare?, a declarat purtătorul de cuvânt de la Hyundai, Jake Jang, răspunzând unui articol apărut în publicaţia ?The Times?, potrivit căruia constructorul auto sud-coreean se numără printre firmele interesate să depună o ofertă de preluare pentru Chrysler Group.

Fără a dezvălui sursa informaţiilor sale, publicaţia menţionată subliniază că Hyundai este deosebit de interesată de reţeaua de reprezentanţe Chrysler din SUA.

Speculaţiile pe tema preluării Chrysler s-au intensificat după ce săptămâna trecută preşedintele grupului DaimlerChrysler AG, Dieter Zetsche, a anunţat că al cincilea constructor auto mondial nu exclude posibilitatea vânzării diviziei sale americane, pe care a preluat-o în anul 1998.

Zetsche, care anterior a condus Chrysler Group, a anunţat că grupul german analizează toate opţiunile pentru operaţiunile sale americane, inclusiv găsirea unor parteneri strategici.

Hyundai este în mijlocul unei strategii de expansiune pe pieţele externe, având o serie de uzine în construcţie în SUA, China şi Cehia. Firma afiliată Kia Motors Corp. are şi ea intenţia de a construi o uzină de asamblare în SUA. În plus, Hyundai are un parteneriat cu Chrysler şi grupul japonez Mitsubishi Motors Corp., conform căruia Hyundai le permite celorlaltor două companii să producă motoare pe baza modelelor concepute de Hyundai.

În ultima vreme Hyundai a trecut printr-o perioadă dificilă după ce a anunţat o scăderea profitului net în 2006, iar preşedintele grupului, Chung Mong-koo, a fost condamnat la trei ani în închisoare pentru delapidare de fonduri.

Rompres

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close