Antena 3 CNN Economic Biz News Business IATA: Companiile aeriene au pierdut 1,7 miliarde dolari din cauza norului vulcanic

IATA: Companiile aeriene au pierdut 1,7 miliarde dolari din cauza norului vulcanic

IATA: Companiile aeriene au pierdut 1,7 miliarde dolari din cauza norului vulcanic
Sursa foto: avion
22 Apr 2010   •   03:39

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni arăta că liniile aeriene au suferit o pierdere de peste 1,7 miliarde de dolari de la declanşarea vulcanului din Islanda.s
"Veniturile pierdute ajung acum la peste 1,7 miliarde de dolari doar pentru liniile aeriene," declara Giovanni Bisignani, director general al IATA, la o conferinţă de presă de la Berlin. "În primele trei zile, 400 milioane de dolari au fost pierdute în fiecare zi."
"Circa 29 procente din aviaţia globală a fost lovită de această criză, ce a afectat 1,2 milioane de pasageri pe zi.
Dimensiuna crizei a eclispat-o pe cea din 11 septembrie, când spaţiul aerian american a fost închis pentru trei zile," arăta acesta.
El a cerut guvernelor să compenseze companiile aeriene pentru pierderile de venit, deoarece industria a ajuns în cea mai gravă situaţie finaciară.
"Loveşte cel mai puternic unde transportatorii sunt în cea mai dificilă situaţie financiară. Era deja aşteptat ca transportatorii aerieni să piardă 2,2 miliarde dolari în acest an- cea mai mare pentru industrie," explica Bisignani.
"Această criză vulcanică nu este rezultatul unui management prost al afacerilor noastre. Este o situaţie extraordinară, exagerată de procesul prost de luare a deciziilor al guvernelor naţionale".
Companiile cu activităţi în transportul aerian aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi aerogările administrate de autorităţile locale au pierdut de vineri şi până marţi circa 7 milioane euro din cauza închiderii spaţiului aerian, din care 4 milioane euro au fost raportate de Tarom.
"Tarom a înregistrat pierderi de aproximativ 4 milioane de euro. La ROMATSA, administraţia serviciilor de trafic aerian, pierderile sunt de 1,2 milioane de euro, iar la Compania Aeroporturi Bucureşti pierderile au fost similare undeva la 1,2 - 1,3 milioane de euro. Celălalte aeroporturi situate în ţară au avut în total de pierdut cam un milion de euro", a declarat, agenţiei Mediafax, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close