Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ikea retrage de pe piaţă un model de saci de dormit

Ikea retrage de pe piaţă un model de saci de dormit

Ikea retrage de pe piaţă un model de saci de dormit
24 Iun 2008   •   17:35

Ikea a decis să retragă din vânzare un model de saci de dormit pentru copii, din cauza faptului că exista riscul ca aceştia să înghită sau să se înece cu bucăţi din fermoar. Potrivit AFP, doi clienţi au sesizat producătorul de mobilă suedez în cazul sacilor de dormit Barnslig, după ce au observat bucăţi de fermoar care s-au desprins în timpul folosirii. Deşi nu au fost raportate accidente, există riscul de sufocare pentru copiii care utilizează sacii de dormit, astfel că Ikea a decis retragerea lor din comerţ.

Toţi cei care au cumpărat un sac de dormit Barnslig sunt rugaţi să îl înapoieze la un centru comerical Ikea şi vor primi înapoi suma de achiziţie integral.

Produsele sunt fabricate în Indonezia şi sunt vândute din aprilie 2008 în toate magazinele IKEA, cu excepţia celor din SUA, Canada şi Emiratele Arabe Unite. Şi în România au putut fi cumpăraţi de la centrul Ikea din Băneasa, unde s-au vândut în jur de 500 de exemplare. Returnarea produselor în România se va face începând de miercuri, potrivit Mediafax.

Produsele afectate poartă un marcaj cu un număr între 0745 şi 0824. În prezent toate standardele de siguranţă pentru aceşti saci de dormit sunt revizuite. “Dacă un produs Ikea nu se ridică la standardele cerute de noi, acţionăm imediat. Siguranţa copiilor este o prioritate pentru noi.” a declarat un reprezentant al companiei suedeze.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close