Antena 3 CNN Economic Biz News Business IMM-urile stau la coadă pentru finanţare

IMM-urile stau la coadă pentru finanţare

IMM-urile stau la coadă pentru finanţare
10 Apr 2007   •   12:39

Mii de întreprinzători stau la coadă ca să-şi depună dosarele pentru obţinerea de finanţări bugetare. Cu toate că programul a început dis-de-dimineaţă, reprezentanţii firmelor se îmbrâncesc la sediul Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Aceasta implementează 13 programe, în valoare totală de 75 milioane lei. Doar opt programe sunt operaţionale din acest an. Pentru a se înscrie în noul sistem, solicitantul trebuie să prezinte un plic la Agenţie, care să conţină numele firmei, programul de finanţare de care doreşte să beneficieze, numărul de înregistrare la Registrul Comerţului, codul de înregistrare fiscală, suma cerută şi judeţul din care provine.

În funcţie de tipul de program, suma maximă care poate fi primită de un singur întreprinzător este, in medie, de 200-250.000 de lei, potrivit datelor Agenţiei.

Dosarele pentru finanţare europeană se pot depune acum şi prin Internet, decizie luată de Agenţia pentru IMM după îmbulzeala produsă la sediile sale. Dimineaţă, la deschiderea agenţiei din Bucureşti au avut loc incidente între întreprinzători, pentru că unele dintre persoanele de la coadă au depus chiar şi câteva zeci de dosare. Până la ora 12.00, la cele nouă oficii ale Agenţiei pentru IMM au fost depuse peste 2.200 de dosare, deşi numai 770 pot beneficia de finanţare nerambursabilă.

Antena 3

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close