Antena 3 CNN Economic Biz News Business În 2009, devine obligatorie asigurarea locuinţelor

În 2009, devine obligatorie asigurarea locuinţelor

În 2009, devine obligatorie asigurarea locuinţelor
09 Oct 2008   •   02:02

Camera Deputaţilor a adoptat ieri o lege ce mai adaugă o taxă de plătit românilor. Astfel, cu 212 voturi ?pentru?, unul ?împotrivă? şi 6 abţineri, deputaţii au impus tuturor proprietarilor de locuinţe să plătească o primă anuală de 10-20 euro, pentru ca, în cazul cutremurelor, statul să îi despăgubească. Nesupunerea la această obligaţie se amendează cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei. Singurii scutiţi de aceste cheltuieli vor fi beneficiarii de ajutor social, scrie ?Evenimentul Zilei?.
La rândul său, guvernul se obligă să achite, prin Polul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale, despăgubiri de până la 20.000 de euro pentru locuinţele cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn şi de până la 10.000 de euro pentru cele cu pereţi externi din materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic. Banii pot fi însă pierduţi dacă proprietarul nu anunţă pagubele în termen de două luni.
Legea urmează să fie trimisă preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare şi să intre în vigoare după patru luni de la publicarea în Monitorul Oficial.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close