Antena 3 CNN Economic Biz News Business În ciuda crizei imobiliare, în România se construiesc hoteluri de 5 stele

În ciuda crizei imobiliare, în România se construiesc hoteluri de 5 stele

În ciuda crizei imobiliare, în România se construiesc hoteluri de 5 stele
07 Oct 2008   •   16:52

AFI Europe a anunţat că intenţionează să construiască un hotel de cinci stele în România, în cadrul proiectului ?Cotroceni Park? din Bucureşti. Investiţia se va ridica la suma de 25 de milioane de euro, potrivit declaraţiilor lui Tal Roma, business developement manager din cadrul AFI Europe Romania, citat de Wall Street. AFI va construi clădirea hotelului şi se va încerca aducerea unui brand hotelier de cinci stele care nu se află încă în România.
În afara hotelului, AFI va mai construi patru clădiri de birouri, tot în cadrul Cotroceni Park, autorizaţiile pentru construcţie fiind în curs de obţinere.
Conducerea AFI a mai anunţat că intenţionează să dezvolte mai multe proiecte imobiliare în România. Pentru finanţarea lor, AFI este deja în discuţie cu mai multe bănci. ?Suntem în negocieri avansate cu mai multe bănci pentru finanţarea unor proiecte imobiliare pe care le vom dezvolta în ţară şi suntem siguri că vom reuşi să obţinem aceste împrumuturi în ciuda crizei financiare declanşată la nivel internaţional. Probabil finanţarea va fi obţinută în condiţii mai dure şi cu o dobândă mai mare. Totuşi băncile trebuie să supravieţuiască şi prin urmare trebuie să acorde credite. Un mare avantaj al nostru este faptul că am achiziţionat deja de 2-3 ani terenurile unde vom dezvolta proiectele, iar valoarea lor a crescut tot mai mult?, a mai spus Roma.
Pentru următorii ani, AFI Europe intenţionează să investească peste 2 miliarde de euro în România, în special în domeniul centrelor comerciale.
AFI Europe este parte componentă a Grupului Africa Israel, activ încă din anul 1997 în domeniul dezvoltării şi investiţiilor de tip rezidenţial şi comercial imobiliar în ţări precum: Cehia, Serbia, România, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia şi Ungaria.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza pe piata imobiliara
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close