Antena 3 CNN Economic Biz News Business În luna august, preţul vacanţelor creşte cu cel puţin 10%

În luna august, preţul vacanţelor creşte cu cel puţin 10%

În luna august, preţul vacanţelor creşte cu cel puţin 10%
02 Aug 2008   •   09:47

Luna august este luna în care cei mai mulţi români pleacă în concediu. Vacanţele în această lună sunt însă şi cele mai scumpe, indiferent de destinaţia aleasă. Cei care nu şi-au făcut rezervările din timp riscă să plătească cu cel puţin 10% mai mult, pentru o vacanţă de o săptămână. În sezonul estival aproape un milion de români au ales să-şi petreacă vacanţa de vară în străinătate.

Destinaţiile cele mai căutate sunt Grecia, Bulgaria, Turcia şi Tunisia. Luna aceasta, o vacanţă de o săptămână în insulele greceşti, pentru două persoane, poate depăşi 1.500 de euro, la un hotel de 3 stele. Pentru hotelurile de 5 stele, în regim all-inclusive, costurile se apropie de 2.000 euro.

În schimb, Tunisia este mai ieftină. Sejururile de o săptămână se ridică la 550 de euro de persoană în hotelurile de 3 stele şi la 600 de euro la cele de 4 stele. În schimb, pentru all-inclusive, într-un hotel de 4 stele din staţiunile cele mai cunoscute, o persoană plăteşte peste 750 de euro pe un sejur de şase nopţi.

În Turcia, costul vacanţelor variază între 700 şi 900 de euro de persoană, în funcţie de clasa hotelului. Şi ţărmul bulgăresc al Mării Negre rămâne la mare căutare. O noapte de cazare la un hotel de cinci stele variază între 100 şi 150 euro, în timp ce la unul de două stele preţurile sunt cuprinse între 30 şi 50 euro. Ofertele pentru destinaţii din Turcia, Bulgaria sau Spania sunt mai accesibile, în luna septembrie, când preţurile scad cu până la 20%.

Sursa foto: realholidayreports.com

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close