Antena 3 CNN Economic Biz News Business În Marea Britanie s-a lansat Passionato, magazin online pentru muzica clasică

În Marea Britanie s-a lansat Passionato, magazin online pentru muzica clasică

În Marea Britanie s-a lansat Passionato, magazin online pentru muzica clasică
11 Sep 2008   •   18:39
Passionato.com oferă cea mai mare colecţie de fişiere audio de muzică clasică, la o calitate audio profesională. Pentru început serviciul este disponibil doar în Marea Britanie, însă va fi ulterior extins în întreaga lume.


James Glicker, fondatorul portalului, este un veteran al industriei muzicale şi fostul director al Orchestrei Simfonice din Baltimore. Fondatorii acestui site susţin că în prezent baza de date conţine 18.000 de înregistrări. Mulţi pasionaţi ai muzicii clasice au fost dezamăgiţi în trecut de calitatea îndoielnică a fişierelor mp3. Passionato oferă piese în format mp3 la 320kbps sau în format FLAC (Free Lossless Audio Codec).

Studiul de piaţă a fost efectuat în Statele Unite dar s-a decis lansarea magazinului online în Marea Britanie din mai multe motive, atuul principal fiind participarea în număr mai mare al publicului european şi britanic la concertele de muzică clasică. Al doilea motiv este legat de sponsorii dispuşi să investească în proiectele culturale, aşa cum a făcut Creative Capital Fund pentru Passionato.

Se pot descărca piesele separat sau întregul album. Baza de date oferă acces la cataloagele muzicale ale marilor case de discuri, precum şi ale caselor de discuri independente. Se intenţionează semnarea acordurilor cu cât mai multe case de discuri, astfel încât baza de date muzicală să fie actualizată săptămânal.

Passionato va intra în competiţie directă cu magazinele online deja consacrate precum iTunes, care au în ofertă şi un număr (redus) de lucrări clasice.

James Glicker speră ca acest site să ajute la dezvoltarea industriei muzicale pe segmentul muzicii clasice, acesta fiind unul din factorii motivanţi pentru care a pus bazele Passionato.

Vizitatorii pot asculta mostre audio de 60 de secunde înainte de a decide dacă vor sau nu să cumpere piesa. P site se mai poate descărca gratuit un player audio care are şi funcţia de a organiza fişierele.

Utilizatorii care se înregistrează au dreptul de a descărca gratuit 10 piese preselectate, inclusiv o lucrare de 30 de minute.


Sursa foto: news.bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close