Antena 3 CNN Economic Biz News Business India. Producţia celei mai ieftine maşini din lume, pusă în pericol de protestele fermierilor

India. Producţia celei mai ieftine maşini din lume, pusă în pericol de protestele fermierilor

India. Producţia celei mai ieftine maşini din lume, pusă în pericol de protestele fermierilor
25 Aug 2008   •   12:01

Prima maşină Nano de 1.500 de euro urma să fie produsă în octombrie, la fabrica Singur de lângă Calcutta, însă tot proiectul este acum ameninţat de o dispută în privinţa terenului pe care este amplasată uzina. Guvernul comunist din Bengalul de Vest a încercat luni de zile să convingă Tata, cel mai mare grup industrial din India, să îşi amplaseze uzina în respectivul stat.

Politicienii din opoziţie au sărit însă acum în apărarea fermierilor, care spun că aproape 200 de hectare de pământ le-au fost luate fără a primi vreo compensaţie. "Partidul nostru va lupta până la final pentru ca acest pământ să fie restituit. Manifestarea noastră va rămâne pacifistă, cât timp nu suntem provocaţi", a declarat Mamata Banerjee, un politician din opoziţie, citat de Telegraph.co.uk.

Poliţia a anunţat că numărul protestatarilor care blochează accesul în fabrică este aşteptat să crească în următoarele zilei, chiar până la 200.000 de persoane. Ratan Tata, directorul Tata Motors, a declarat că va reamplasa fabrica dacă protestele nu se sfârşesc. "Suntem îngrijoraţi de siguranţa angajaţilor noştri, a echipamentelor şi investiţiei în acest proiect. Ne-au fost furate materiale. Nu putem lucra sub protecţia poliţiei", a spus el.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close