Antena 3 CNN Economic Biz News Business Industria autobronzantelor în creştere cu 35%

Industria autobronzantelor în creştere cu 35%

Industria autobronzantelor în creştere cu 35%
23 Mai 2007   •   08:02

Bronz la lumina... becului. E la modă şi se poate face cu autobronzantul. Acum nu mai e doar o cremă. Puteţi alege între spray-uri, geluri sau chiar şerveţele autobronzante. Este o industrie din care firmele de cosmetice câştigă milioane de euro. Comercianţii se aşteaptă ca în acest sezon, vânzările de autobronzante să crească cu 35% faţă de cele de anul trecut. Românii s-au obişnuit cu asemenea produse iar acum au devenit mai pretenţioşi. Însă, un autobronzant nu poate fi folosit oricum.

Bronzul la tub ţine doar câteva zile şi trebuie aplicat periodic pentru a nu rămâne pete. Acum, autobronzantele au şi alte efecte. Unele netezesc pielea, altele o hidratează şi o protejează împotriva razelor ultraviolete. Cei care vor să meargă la o petrecere şi vor să fie gata bronzaţi într-o oră, pot folosi gelurile autobronzante. Pentru faţă, există creme speciale. În timp ce pentru corp, cele mai uşor de folosit sunt spray-urile. Preţurile variază între 19 şi 30 de lei.

Autobronzantele ţin cont de culoarea şi tipul tenului. Pentru persoanele cu pielea albă sunt recomandate loţiunile de corp care conţin o cantitate mai mică de autobronzant. Cele cu tenul mai închis sunt avantajate. Deşi medicii spun tot mai des că soarele face mai mult rău pielii, e greu să renunţi la bronzul natural.

Observator

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close