Antena 3 CNN Economic Biz News Business Inflaţia ar putea atinge 9,7% în iulie

Inflaţia ar putea atinge 9,7% în iulie

Inflaţia ar putea atinge 9,7% în iulie
08 Iul 2008   •   10:04

Inflaţia ar putea atinge cele mai mari cote în această lună, potrivit analiştilor, citaţi de cotidianul Adevărul. Vârful inflaţiei ar putea fi situat în apropierea valorii de 9,7%, ceea ce reprezintă şi un record al acestui an. Potrivit analiştilor BNR, citaţi de cotidianul Adevărul, evoluţia preţurilor ar putea fi controlată doar de aprecierea lunară a leului şi de ieftinirea fructelor şi legumelor.

Pentru luna trecută, inflaţia a fost calculată în jurul a 0,4%, respectiv o inflaţie anuală de 8,6%, iar pentru finele acestui an un nivel de 6,2%, cu 0,4 puncte procentuale sub valoarea din decembrie 2007. În acelaşi timp, la sfârşitul anului viitor, inflaţia ar urma să se plaseze la 4,5%, în scădere cu două procente.

Anticipările analiştilor depind, însă, de modul în care Banca Naţională a României va interveni pe piaţă. În contextul actual, BNR a intervenit în sprijinul monedei naţionale după ce presiunea preţurilor pe inflaţie a devenit acută. Iar cursul leului s-a apreciat şase şedinţe consecutiv.



Antena3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close