Antena 3 CNN Economic Biz News Business Inflaţia şi viscolul umflă preţurile produselor alimentare

Inflaţia şi viscolul umflă preţurile produselor alimentare

Inflaţia şi viscolul umflă preţurile produselor alimentare
Sursa foto: inflatie
15 Feb 2010   •   14:36

Inflaţia a umflat preţurile produselor alimentare. În plus, vremea rea din ultima perioadă i-a determinat pe producători să scumpească legumele şi fructele. Comercianţii nu sunt deloc încântaţi de situaţie, pentru că vânzările au scăzut.

Nu numai legumele şi fructele s-au scumpit, ci şi laptele de vacă, carnea şi ouăle. Cumpărătorii se plâng că veniturile mici nu le permit să facă aprovizionarea aşa cum ar trebui şi îşi împart cu atenţie banii când ajung în piaţă şi la supermarket.


În timp ce producătorii se descurcă tot mai greu, alţi comercianţi încaercă să eludeze legea şi să aducă în ţară produse fără documente legale. Comisarii Gărzii Financiare au confiscat câteva zeci de tone de zahăr şi legume destinate pieţei negre. Tirurile au intrat în ţară prin vama Nădlac.

La doar o oră distanţă, alte 22 de tone de cartofi au fost puse sub sechestru. Legumele proveneau din Franţa şi urmau, cel mai probabil, să fie comercializate, la negru, în pieţele din Capitală

?Toată marfa în valoare de aproximativ o jumătate de miliard de lei vechi a fost confiscată?, spune Gabriel Iordache, purtător de cuvânt garda financiară Arad.

Antena3

×
Subiecte în articol: inflatie produse alimentare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close