Antena 3 CNN Economic Biz News Business ING - amendată pentru încălcarea legislaţiei pensiilor private

ING - amendată pentru încălcarea legislaţiei pensiilor private

ING - amendată pentru încălcarea legislaţiei pensiilor private
08 Iul 2008   •   18:11

Amenda de 1,38 milioane de lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul pensiilor private obligatorii şi facultative aplicată de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va fi plătită de ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii, anunţă Mediafax. "Am luat decizia să ne conformăm hotărârii CSSPP. Credem în continuare că externalizarea investiţiilor fondurilor de pensii private este benefică participanţilor şi aveam suficiente argumente legale pentru susţinerea punctului nostru de vedere, dar am decis să nu contestăm decizia, pentru a menţine încrederea în sistemul de pensii private", a declarat, marţi, Cornelia Coman, directorul general interimar al ING Asigurări de Viaţă, citată de Mediafax.

Prin urmare, administrarea şi investirea fondurilor de pensii ING se va face prin departamentele specializate ale celor două companii, revenindu-se astfel la formula iniţială.

Fondurile de pensii fuseseră administrate până acum de ING Asset Management BV The Netherlands - Sucursala Bucureşti, pe baza unui contract de management al activelor încheiat cu ING Fond de Pensii şi ING Asigurări de Viaţă.

Cea din urmă va lua în continuare decizii şi va răspunde în privinţa acestora, în ceea ce priveşte fondurile de pensii facultative ING Clasic şi ING Optim, şi ING Fond de Pensii pentru fondul de pensii private, în acord cu prospectele fondurilor ING, potrivit unui comunicat al companiei citat de Mediafax.

ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii au fost sancţionate de CSSPP, în iunie, cu o amendă contravenţională de 0,5% din capitalul social. Amenda a fost aplicată de către Comisie pentru încălcarea prevederilor legislaţiei în domeniul pensiilor private obligatorii şi facultative.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close