Antena 3 CNN Economic Biz News Business INS: În România, femeile au câştigat mai prost decât bărbaţii în 2007

INS: În România, femeile au câştigat mai prost decât bărbaţii în 2007

INS: În România, femeile au câştigat mai prost decât bărbaţii în 2007
01 Oct 2008   •   17:04

S-a scris adesea despre mitul ?bărbatului nesigur?, speriat de posibilitatea ca partenera lui să câştige mai bine decât el. În România, se pare că bărbaţii nu au încă această problemă. Asta pentru că, potrivit Institutului Naţional de Statistică, femeile au câştigat anul trecut, în medie, mai puţin cu 156 de lei decât bărbaţii, având un salariu mediu de 1.312 de lei, faţă de câştigul de 1.468 de lei al bărbaţilor.
Potrivit datelor INS, femeile au câştigat mai puţin decât bărbaţii în majoritatea domeniilor economice, cele mai mari diferenţe regăsindu-se în industria prelucrătoare (31%) şi în sănătate şi asistenţă socială.
INS a realizat de asemenea un clasament din punctul de vedere al câştigului salarial pe judeţe, angajaţii din Covasna câştigând cel mai puţin, la polul opus aflându-se bucureştenii. Pe judeţe, câştigul salarial mediu lunar net s-a situat sub media pe economie în 35 dintre judeţe. Nivelul cel mai scăzut al salariului (792 lei) s-a înregistrat în Covasna cu 24% mai puţin decât media pe economie. Bucureştenii au câştigat cel mai bine din ţară, salariul mediu în Capitală ajungând la 1.398 lei, cu 34,2% peste media pe economie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: INS
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close