Antena 3 CNN Economic Biz News Business Investitorii francezi pleacă din România

Investitorii francezi pleacă din România

Investitorii francezi pleacă din România
Sursa foto: investitii
29 Apr 2009   •   18:43

Unele companii franceze care au investit în România, alte state est-europene, China sau Maroc, pentru a avea costuri de producţie mai reduse, şi-ar putea reloca activitatea în Franţa, ca urmare a problemelor de calitate sau cheltuielilor de transport, potrivit cotidianului Les Echos.

Este şi cazul producătorului de mobilă Parisot, care a relocat producţia de mobilier de baie din România în localitatea franceză Saint Loup sur Semouse în 2009. Pe de altă parte, Risc Group, furnizor de servicii IT, a transferat la Orleans activitatea diviziilor din România, Maroc şi Ucraina în 2008.

Grupul Parisot are 5 fabrici în România - Mobilux Bucureşti, Mobilux Târnăveni, Mobila Sovata, Mobila Oradea şi SIM Sarmaş (Mureş) - şi o platformă logistică (Mobimexa din Arad).

Potrivit unui studiu citat de Les Echos, preţului barilului de petrol în creştere, deprecierea dolarului şi majorarea salariilor în ţările considerate ca având costuri mici de producţie au făcut ca acestea să nu mai fie atractive pentru investitori.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: investitii
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close