Antena 3 CNN Economic Biz News Business Isărescu cere băncilor să nu îşi bată joc de clienţii care au credite cu dobândă variabilă

Isărescu cere băncilor să nu îşi bată joc de clienţii care au credite cu dobândă variabilă

Isărescu cere băncilor să nu îşi bată joc de clienţii care au credite cu dobândă variabilă
21 Oct 2008   •   01:25

În contextul în care dobânzile din piaţa monetară interbancară românească (ROBID-ROBOR), folosite de unele bănci ca referinţă pentru creditele cu dobândă variabilă în lei acordate clienţilor, au sărit peste 20% vineri şi au continuat să crească luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a făcut apel la bănci să nu se grăbească să paseze clienţilor costurile ridicate din operaţiunile din piaţa interbancară. ?Am ajuns la concluzia că trebuie să dăm un mesaj clar că situaţia din ultimele zile nu este una de durată, ci conjuncturală?, a spus Isărescu.
În mesajul transmis băncilor, Isărescu a făcut referire la cele care ?acum doi ani se băteau pe cote de piaţă?, cărora le-a spus să nu îşi alunge clienţii, pentru că nu e corect să îşi bată joc de clienţi mărindu-le dobânda de 3-4 ori. ?Băncile să nu-şi tragă un glonţ în picior, să nu-şi tragă cu stângul în dreptul. Altminteri, relaţiile cu clienţii sunt reglementate, există chestiuni juridice, pe care nu vreau să le comentez mai mult?, a declarat Isărescu.
Mesajul guvernatorului BNR nu este chiar unul preventiv. Chiar pe adresa noastră de mail am primit o semnalare conform căreia o bancă importantă din România şi-a informat clienţii care au luat credite cu dobândă variabilă că aceasta s-a mărit. Astfel, aceşti oameni ajung să plătească în luna octombrie o rată de credit mai mare, corelată la dobânda din piaţa monetară interbancară românească.
Daca aveţi exemple concrete despre astfel de informări ale băncilor în cazul creditelor cu dobândă variabilă, ni le puteţi trimite pe adresa de e-mail [email protected]
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu credite bancare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close