Antena 3 CNN Economic Biz News Business Isărescu: Dobânzile nu mai cresc, iar leul se va stabiliza

Isărescu: Dobânzile nu mai cresc, iar leul se va stabiliza

Isărescu: Dobânzile nu mai cresc, iar leul se va stabiliza
09 Apr 2008   •   19:11

Dobânzile nu ar trebui să mai crească, iar leul, să nu mai slăbească. Există însă riscul unui al doilea val de creştere a preţurilor. Acestea sunt previziunile guvernatorului BNR. Mugur Isărescu contează însă pe stabilitate. Optimismul lui Isărescu se bazează mai degrabă pe evoluţia cursului de schimb, decât pe evoluţiile economice.

El a spus că tot ce s-a întâmplat până acum a fost rezultatul unei corecţii binevenite, şi a lăsat să se înţeleagă că leul a fost supraapreciat anul trecut. Dar acum, cursul s-ar afla în zona normală. ?Interesul nostru acum este să facem leul mai sustenabil, să îl stabilizăm, să inducem credibilitate şi să scădem inflaţia?, a declarat Mugur Isărescu.

Isărescu a dat şi un semnal că leul nu se va mai deprecia ca până acum şi că nici dobânzile nu vor mai creşte. Mesajul său poate fi interpretat ca un semnal privind finalul creşterilor de dobânzi din ultimele luni.

Banca Naţională a operat patru majorări consecutive ale dobânzii de referinţă, care a ajuns acum la 9,5%. Majorări care s-au simţit imediat la băncile comerciale.

Observator

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close