Antena 3 CNN Economic Biz News Business Isărescu: o creştere salarială nejustificată va afecta moneda naţională

Isărescu: o creştere salarială nejustificată va afecta moneda naţională

Isărescu: o creştere salarială nejustificată va afecta moneda naţională
05 Feb 2008   •   14:39

Creşterile salariale nejustificate şi de o creştere a productivităţii pun în pericol stabilitatea monedei naţionale, a avertizat guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu. Declaraţia a fost făcută la finalul unei întâlniri cu premierul şi ministrul de finanţe. Guvernatorul BNR a avertizat că o creştere salarială importantă ar putea afecta stabilitatea monedei naţionale şi că orice majorare salarială trebuie corelată cu o creştere a productivităţii muncii. Mugur Isărescu a precizat că toate măsurile economice vor duce inflaţia până la un nivel cât mai apropiat de cel stabilit.

Isărescu a declarat că dezideratul guvernulul de a atinge un nivel de 6% a creşterii economice susţinute este unul realizabil. Guvernatorul BNR a subliniat importanţa unei politici prudente de reducere a deficitului bugetar.

Ministrul Finanţelor Varujan Vosganian a susţinut la aceaaşi întâlnire de marţi de la palatul Victoria că economia naţională trebuie să recâştige încrederea investitorilor şi de aceea este necesară armonizarea politicilor Guvernului cu cele ale BNR.



ISĂRESCU DESPRE O POLITICĂ SALARIALĂ RAŢIONALĂ

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close