Antena 3 CNN Economic Biz News Business Isărescu: Politica monetară a României este destul de strictă pentru a reduce treptat inflaţia

Isărescu: Politica monetară a României este destul de strictă pentru a reduce treptat inflaţia

Isărescu: Politica monetară a României este destul de strictă pentru a reduce treptat inflaţia
24 Apr 2008   •   11:25

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat că politica monetară este îndeajuns de strictă pentru a reduce treptat inflaţia şi că nu consideră că BNR ar trebui ?să exagereze? prin continuarea înăspririi condiţiilor de creditare. Cu toate acestea el nu a exclus posibilitatea ca dobînda de politică monetară să crească la mai mult decât 10%.

?Avem speranţe mari că rata lunară a inflaţiei va continua să scadă treptat, iar condiţiile monetare au fost înăsprite suficient. Nu exclud posibilitatea să avem rate ale dobânzii formate din două cifre?, a afirmat Isărescu pentru agenţia Reuters.

Inflaţia a este un punct sensibil pe agenda BNR, iar creşterea preţurilor din ultima vreme a determinat o majorare a dobânzii de patru ori consecutiv da la 7% în noiembrie 2007 la 9,5% în prezent.

Rata anuală a inflaţiei a ajuns în luna martie la 8,6%, nivelul maxim din ultimii doi ani, iar până în august ratele anuale s-ar putea plafona în jurul cifrei menţionate. Economistul-şef al BRD, Florian Libocor, a declarat recent că rata anuală a inflaţiei ar putea ajunge la nivelul maxim de 9% în iulie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close