Antena 3 CNN Economic Biz News Business Jumătate din companiile româneşti îşi majorează numărul angajaţilor

Jumătate din companiile româneşti îşi majorează numărul angajaţilor

Jumătate din companiile româneşti îşi majorează numărul angajaţilor
12 Mar 2008   •   08:52

Peste 40% dintre companiile din România intenţionează să-şi majoreze numărul de angajaţi în cel de-al doilea trimestru al anului. Este vorba în special de locuri de muncă în construcţii. Angajatorii români deţin astfel, alături de cei din Singapore şi India, cele mai favorabile planuri de extindere a personalului din lume. Previziunea netă de angajare pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an atinge în România un nivel de 36%.

Cei mai optimişti sunt angajatorii din sectorul construcţiilor, care au o previziune de angajare de 54%. La polul opus se situează companiile din domeniul energiei electrice, gazelor şi al apei, care au o previziune de doar 5%. Cei mai optimişti angajatori sunt cei din nord-vestul ţării, cu o previziune netă de angajare de 42%, în timp ce companiile din nord-est sunt cel mai puţin optimiste, cu o previziune de angajare de 21%.

Datele apar într-un sondaj realizat de Manpower, cea mai mare firmă de servicii în domeniul forţei de muncă. Sondajul a fost realizat în 32 de state, incluzând pentru prima dată România, Cehia, Grecia, Guatemala şi Polonia. În cadrul sondajului au fost intervievaţi 55.000 de angajatori.

Antena 3


×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close