Antena 3 CNN Economic Biz News Business KazMunaiGaz colaborează cu Petromidia în defavoarea unei firme elveţiene

KazMunaiGaz colaborează cu Petromidia în defavoarea unei firme elveţiene

KazMunaiGaz colaborează cu Petromidia în defavoarea unei firme elveţiene
27 Sep 2007   •   11:48

Compania kazahă de stat KazMunaiGaz, care a preluat 75% din acţiunile grupului Rompetrol, a redus semnificativ numărul de contracte de livrare de ţiţei cu firma elveţiană de comerţ Vitol, şi a redirecţionat cantităţile de petrol către unitatea de rafinare din România, potrivit unor surse din piaţă. ?Reprezentanţii Vitol au spus, în repetate rânduri, că beneficiază de un contract la termen, până la finele anului, dar am fost nevoiţi să redirecţionăm o parte din livrări către Constanţa (rafinăria Petromidia) pentru a aproviziona unitatea de acolo?, a declarat o sursă din compania kazahă.

Compania Vitol comercializa tot ţiţeiul kazah preluat de la portul ucrainean Odessa de la Marea Neagră şi va primi numai trei loturi de petrol pe lună în loc de şapte sau opt, a câte 80.000 de tone de ţiţei, spun cei care se ocupă de transportarea ţiţeiului.


?Pare să fie o lovitură puternică pentru Vitol, deşi această modificare putea fi anticipată după achiziţia Rompetrol?, a spus un transportator care colaborează cu o companie petrolieră rusă. KazMunaiGaz trebuie să direcţioneze aproximativ 330.000 de tone de ţiţei pe lună către Rompetrol.

La sfârşitul lunii august, KazMunaiGaz a preluat 75% din acţiunile Rompetrol Holding, companie controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu şi înregistrată în Elveţia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close