Antena 3 CNN Economic Biz News Business Kuwait va cheltui 87 miliarde dolari pe proiecte petroliere

Kuwait va cheltui 87 miliarde dolari pe proiecte petroliere

Kuwait va cheltui 87 miliarde dolari pe proiecte petroliere
Sursa foto: petrol
14 Dec 2009   •   18:28

Ministrul Petrolului din Kuwait, şeicul Ahmad Abdullah al-Sabah, a declarat că emiratul va cheltui 87 miliarde de dolari pe proiecte petroliere până în anul 2030.
Printre proiecte se numără şi construirea unei noi rafinării. Anterior, opoziţia parlamentară a forţat, din cauza unor erori procedurale, renunţarea la un proiecte de 15 miliarde de dolari pentru o nouă rafinărie.

Kuwait deţine circa 10 procente din rezervele mondiale de ţiţei, iar acum este în plin proces de creştere a capacităţii de producţie de la 3 milioane de barili pe zi la 4 milioane, până în 2020.
Emirul statului, şeic Sabah al-Ahmad al-Sabah, declara duminică că este nevoie de un ?preţ corect? al ţiţeiului, atât pentru producători, cât şi consumatori, pentru a se justifica costisitoarele dezvoltări ale producţiei în ţările din Golf.
Emirul a adăugat că scăderea preţului la petrol la începutul crizei economice globale fusese aşteptată, dar actualul preţ şi cerea sunt la "un nivel bun ."
Ministrul kuwaitian aprecia că e va înregistra o creştere a cererii de ţiţei în primul trimestru al anului viitor. Dar şeicul Ahmad sublinia că Kuwait se opune creşterii producţiei, deoarece "dolarul şi situaţia livrărilor împing preţul ţiţeiului în jos."
Preţul la petrol a căzut vineri pentru a opta zi consecutiv la New York. Preţul future pentru ianuarie a ajuns la 69,87 dolari per baril, în scădere cu 67 de cenţi. La Londra, preţul Brent pentru petrolul din Marea Nordului a urcat doi cenţi, la 71,88 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: investitii
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close