Antena 3 CNN Economic Biz News Business Lanţul de electronice şi electrocasnice Teknosa a intrat în faliment

Lanţul de electronice şi electrocasnice Teknosa a intrat în faliment

Lanţul de electronice şi electrocasnice Teknosa a intrat în faliment
29 Apr 2008   •   14:37

Firma Primex, care operează în România lanţurile de electronice şi electrocasnice Teknosa şi Cosmo, a cerut Tribunalului Covasna intrarea în faliment. Cererea a fost depusă în urmă cu două săptămâni, pe 14 aprilie, când reprezentanţii Teknosa au anunţat de asemenea că închid, pentru o perioadă nedeterminată, magazinele operate în România.

Motivul invocat atunci de către reprezentanţii Primex a fost renovarea spaţiilor comerciale, deşi magazinele au fost relansate sub brandul Teknosa în ultima jumătate de an.

Teknosa, cel mai mare lanţ de retail de electronice şi electrocasnice din Turcia, deţinut de holdingul Sabanci, a preluat în anul 2006, pentru o sumă de 5 milioane de euro, 51% din acţiunile Primex, înfiinţat de Gyorgy Baba, şi odată cu ele o reţea de 30 de unităţi, cu suprafeţe de până la 400 mp.

În luna martie, Primex opera în România 40 de magazine Cosmo şi 7 Teknosa, iar la finalul anului trecut anunţat că intenţionează să deschidă în 2008 circa 15 magazine Teknosa, în urma unor investiţii de cel puţin nouă milioane de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close