Antena 3 CNN Economic Biz News Business Leasing-ul auto declarat şi în februarie

Leasing-ul auto declarat şi în februarie

Leasing-ul auto declarat şi în februarie
31 Ian 2007   •   08:40

Bucureştenii din sectorul 1 care nu şi-au declarat maşinile cumpărate în leasing până la data de 31 ianuarie 2007 mai au o şansă. Ei vor putea să depună actele necesare la direcţiile de Taxe şi Impozite, fără să fie sancţionaţi, până la sfârşitul lunii februarie. Aceeaşi măsură a fost luată de altfel şi de celelalte primării de sector.

Această soluţie a fost adoptată din cauza numărului foarte mare al celor care erau pasibili de sancţiuni. În Capitală există peste 600.000 de titulari de astfel de contracte de leasing, şi mai puţin de jumătate dintre aceştia îşi înscriseseră maşinile la primărie până la data de 30 ianuarie 2007, potrivit evidenţelor Direcţiilor de Taxe şi Impozite Locale.

Conform noului Cod Fiscal, începând cu anul acesta, impozitul este plătit de client ca şi cum ar fi deja proprietarul bunului, şi nu firma de leasing.

De asemenea, proprietarul trebuie să mai depună la administraţia financiară o copie a contractului şi una a certificatului de înmatriculare, pentru a deveni plătitori de impozit.

Declaraţiile pot fi trimise prin poştă sau prin e-mail. Persoanele fizice care nu depun actele pot fi sancţionate cu amenzi între 50 şi 200 de lei, iar cele care nu declară bunul cu 200 până la 500 de lei, a anunţat ministerul Finanţelor. Pentru persoane juridice, sancţiunile sunt de patru ori mai mari. Direcţiile de taxe şi impozite din Capitală şi-au prelungit programul de lucru din cauza cozilor imense de la sediile lor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close