Antena 3 CNN Economic Biz News Business Leul s-a apreciat pe piaţa interbancară, iar cursul BNR a coborât la 3,4763 lei/euro

Leul s-a apreciat pe piaţa interbancară, iar cursul BNR a coborât la 3,4763 lei/euro

Leul s-a apreciat pe piaţa interbancară, iar cursul BNR a coborât la 3,4763 lei/euro
06 Aug 2008   •   12:21

Veşti bune de pe piaţa interbancară. Leul s-a apreciat la deschiderea şedinţei. Cursul a atins un minim de 3,4756 lei/euro, iar rata de referinţă calculată de BNR a atins un nou minim, de 3,4763 lei/euro. Dealerii spun că evoluţia este susţinută de dobânzile ridicate de pe piaţa monetară. Toate valutele din regiune au deschis şedinţa în creştere faţă de euro, în contextul declinului preţului petrolului la minimul ultimilor trei luni.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi o rată de referinţă de 3,5023 lei/euro, nivel cu 0,13 bani mai sus faţă de cea calculată luni.

Dealerii spun că moneda noastră tinde să se întărească din ce în ce mai mult, fiind susţinută de dobânzile ridicate din piaţa monetară. Moneda românească a prins putere încă de luni, după ce Banca Naţională a României a urcat prognoza pe inflaţie de la 6 la sută, la 6,6 la sută pentru finalul acestui an. Economiştii se aşteptau la aprecierea leului pentru că în perioada asta românii care lucrează în străinătate se întorc acasă cu multă valută. Aşa se întâmplă în fiecare an.

Dealerii se aşteaptă ca şi în perioada următoare leul să mai crească. Nu pentru multă vreme, pentru că din toamnă, moneda noastră ar trebui să revină la valoarea de 3,6, 3,7 de lei pentru un euro. Aşadar, cine are de cumpărat valută, acum este un moment bun să o facă.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close