Antena 3 CNN Economic Biz News Business Leul se apreciază: 1 euro = 3,9277. Bursa de la Bucureşti a închis în scădere

Leul se apreciază: 1 euro = 3,9277. Bursa de la Bucureşti a închis în scădere

Leul se apreciază: 1 euro = 3,9277. Bursa de la Bucureşti a închis în scădere
07 Oct 2008   •   17:45

Euro a atins, marţi, 3.9277, după ce luni, cotaţia oficială a monedei europene a fost de 3,94 lei pentru un euro. Bursa de la Bucureşti a încheiat încă o zi de scădere severă şi indicele general a coborât cu 4,25%, la minimul ultimilor trei ani şi zece luni. Cel mai puternic regres a fost înregistrat de acţiunile SIF, care au continuat să se prăbuşească, cu 8,5%. Ultimele tranzacţii cu cele mai lichide zece acţiuni au fost realizate la preţuri în medie cu 4,01% sub cele de referinţă, iar indicele BET a coborât la cea mai mică valoare de la 11 noiembrie 2004.
Bursa de la New York a deschis marţi în uşoară creştere, dar în Europa scăderile au continuat, mai ponderate ca ieri. În Rusia, preşedintele Dmitri Medvedev a anunţat că principalele bănci vor primi un ajutor de la stat de aproximativ 26 de miliarde euro. Iar alte patru mari companii petroliere au cerut să primească împrumuturi ca să îşi poată plăti datoriile externe.
Bursa din Arabia Saudită a pierdut 8% încă de la deschidere. La Londra, acţiunile Băncii Scoţiei, a doua ca mărime din regat, au scăzut cu 30,05%. Şi în Germania, acţiunile a două mari bănci au scăzut cu 9, respectiv 13%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs valutar
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close