Antena 3 CNN Economic Biz News Business Liderii din zona euro, dispuşi să garanteze temporar operaţiunile de refinanţare a băncilor

Liderii din zona euro, dispuşi să garanteze temporar operaţiunile de refinanţare a băncilor

Liderii din zona euro, dispuşi să garanteze temporar operaţiunile de refinanţare a băncilor
12 Oct 2008   •   19:35

Cele 15 ţări din zona euro, ai căror reprezentanţi s-au întâlnit duminică, la Paris, într-o reuniune de urgenţă, sunt dispuse să garanteze temporar operaţiunile de refinanţare a băncilor, potrivit unui proiect de declaraţie comună.

Conform documentului, statele vor avea dreptul să intervină pentru a susţine fondurile bancare, furnizând garanţii, asigurări sau alte "dispoziţii similare". Proiectul de document stabileşte şi dreptul guvernelor de a înlocui active de calitate scăzută cu titluri de stat, informează AFP.


Premierul Silvio Berlusconi a sugerat zilele trecute că liderii europeni ar putea lua în calcul închiderea burselor. O altă idee a lui Berlusconi a fost crearea unui fond comun la nivel european.Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este de părere că pieţele trebuie influenţate prin ?acţiuni coerente şi rapide, fiecare ţară în parte, aşa cum crede fiecare că este potrivit pentru sistemul său financiar?.
Liderii din zona euro s-au întâlnit duminică seară la Paris pentru a găsi soluţii care să scoată continentul din impasul economic. Europenii vor să adopte un plan coordonat cu cel decis de cele şapte ţări puternic industrializate.Totuşi, sunt posibile şi decizii fără precedent. Presa internaţională vorbeşte despre măsuri concrete specifice zonei euro, inspirate de planul britanic de recapitalizare a băncilor.
Antena 3

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close