Antena 3 CNN Economic Biz News Business Lidl vrea să preia magazinele Plus din România

Lidl vrea să preia magazinele Plus din România

Lidl vrea să preia magazinele Plus din România
Sursa foto: lidl
07 Ian 2010   •   15:37

Retailerul german de discount Lidl, prezent în aproape toate ţările europene, este interesat de preluarea reţelei de magazine de discount Plus din România, potrivit publicaţiei online FoodBizDaily citată de Capital.
Mai mult, Lidl ar putea prelua şi magazinele Plus din Bulgaria. Grupul german Tengelmann, care deţine reţeaua Plus, a precizat că poartă negocieri pentru vânzarea magazinelor de discount din ambele ţări.
Compania Lidl e prezentă în România şi Bulgaria, dar în ţara noastră nu a deschis niciun magazin. Lidl nu a făcut publică data la care va deschide primele magazine, cu toate că mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale au declarat că Lidl va deschide magazine în oraşele lor.
Pentru ca retailerii cu profil de discount să se extindă e nevoie, mai întâi, de construcţia unui centru logistic, care să coordoneze activitatea de aprovizionare a magazinelor de discount, cu suprafeţe de vânzare de până în 1.000 de metri pătraţ. Acesta au şi un spaţiu de depozitare .
Lidl România îşi construieşte propriul centru logistic, unde se află şi sediul central al companiei, în Chiajna de lângă Bucureşti. De aceea, retailerul nu a deschis încă niciun magazin, deşi a primit toate autorizaţiile.
Lidl va deschide magazine în Bistriţa, Mediaş, Iaşi, Paşcani, Botoşani, Galaţi, Focşani sau Craiova.

Lidl este parte a grupului german Lidl&Schwarz, care este proprietara Kaufland. În Europa, Lidl ae prezent în 23 de ţări unde deţine peste 6.000 de unităţi comerciale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lidl plus România
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close