Antena 3 CNN Economic Biz News Business Londra: Bogaţii britanici au devenit şi mai bogaţi pe criză

Londra: Bogaţii britanici au devenit şi mai bogaţi pe criză

Londra: Bogaţii britanici au devenit şi mai bogaţi pe criză
Sursa foto: lira sterlina
26 Apr 2010   •   18:59

Se înregistrează recesiune, dar averile combinate ale celor mai bogate persoane din Marea Britanie tot au crescut cu aproape cu 30 procente anul trecut, cea mai mare creştere în peste două decenii.
Lista bogaţilor a Sunday Times arată că averea combinată a celor mai bogaţi 1000 de bogaţi a crescut cu peste 77 miliarde de lire la 333.5 miliarde lire sterline, numărul de miliardari ajungând de la 43 la 53.
Touşi lista este sub nivelul recordului din 2008, când averea combinată era de aproape 413 miliarde şi se înregistrau 75 miliarde.

Top 10 este condus, ca în ultimii şase ani, de magnatul oţelului Lakshmi Mittal , a cărui avere s-a dublat anul trecut, de la 10.8 la 22.4 miliarde lire sterline. Roman Abramovici rămâne pe locul doi, a cărui avere a crescut cu doar şase procente, ceea ce pentru el reprezintă 400 de milioane, la 7,4 miliarde lire. Cel mai bogat britanic de pe listă este Ducele de Westminster, cu 6.75 miliarde.
Regina este pe locuri 245, cu o avere estimată la 290 milioane de lirer.
Scriitoarea JK Rowling a ajuns la o avere de 519 milioane de lire, graţie în mare parte drepturilor de autor şi produselor de marketing pentru seria Harry Potter.
Lista a calculat că cea mai bogată femei este fotsta Miss Marea Britanie, Kirsty Bertarelli, măritată cu Ernesto Bertarelli, a cărui familie a deţinut o companie farmaceutică elveţiană înainte de vânzarea spre grupul german Merck în urmă cu patru ani. Cuplul are o avere comună de 5.95 miliarde, în creştere cu 950 milioane de lire.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica averi
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close