Antena 3 CNN Economic Biz News Business Lucrările la Autostrada Transilvania ar putea fi stopate

Lucrările la Autostrada Transilvania ar putea fi stopate

Lucrările la Autostrada Transilvania ar putea fi stopate
28 Feb 2008   •   18:37

Nici nu a început bine anul, că bugetul alocat pentru Autostrada Transilvania s-a şi terminat. Mai mult, Administraţia Naţională a Drumurilor nu a mai plătit facturile către Bechtel din luna decembrie. În aceste condiţii, lucrările ar putea fi stopate. Mihai Grecu, directorul general al Companiei de Drumuri spune că ?noi deja am cheltuit bugetul integral pe 2008 şi, la ora actuală, efectiv nu mai avem bani să plătim nimic pentru acestă autostradă?.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Drumurilor susţin că au solicitat Guvernului un buget mai mare pentru a finaliza lucrările, însă Ministerul Economiei şi Finanţelor le-a alocat o sumă mult mai mică. Banii au ajuns doar pentru plata unui avans de 30 % din valoarea lucrărilor şi pentru achiziţionarea câtorva terenuri în zonă. Acum, reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Drumurilor stau la mila Guvernului. ?Sper că rectificarea va fi făcută în luna martie?, declară Mihai Grecu.

Dacă nu vor fi obţinuţi bani de la buget, Autoritatea Drumurilor s-a găndit la o soluţie de nişă. ?O soluţie ar fi realocarea de la alte proiecte care încep doar în a doua jumătate a anului, pentru proiectele care se desfăşoară acum în forţă?, susţine directorul general. Cu toate că acum nu mai au niciun ban, autorităţile sunt optimiste şi spun că autostrada ar putea fi gata în 2012.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close