Antena 3 CNN Economic Biz News Business Luxten şi afacerile cu primarii PD

Luxten şi afacerile cu primarii PD

Luxten şi afacerile cu primarii PD
06 Apr 2007   •   09:57

Fiicele preşedintelui Băsescu s-au aflat pe listele de plată ale firmei Luxten, cea care asigură iluminatul public în Capitală, scrie ziarul Ziua, în ediţia on-line. Jurnaliştii publică o amplă anchetă în care dezvăluie culisele afacerii dintre Primăria Capitalei şi societatea LUXTEN. Firma care câştigă milioane de euro din luminiţele de sărbători s-ar fi bucurat de protecţia lui Traian Băsescu, pe când era primar, susţine ziarul Ziua.

Jurnaliştii de la Ziua susţin că societatea Luxten se bucură de mulţi ani de susţinerea primarilor generali ai capitalei. Contractul semnat de Viorel Lis a fost preluat de Traian Băsescu şi este dus mai departe de actualul edil - Adriean Videanu.

Potrivit ziarului, firma Luxten beneficiază de ani buni de curent electric la preţ de dumping. De asemenea, în favoarea ei s-au făcut presiuni pentru câştigarea unui contract cu o miză de peste un miliard de euro. Proiectul urmărea înlocuirea cablurilor aeriene cu fibră optică şi fibră electrică. Licitaţia a fost însă oprită, după ce unul dintre ofertanţi a avut o ofertă mai bună decât Luxten.

Potrivit jurnaliştilor, există anumite afinităţi între "Luxten" şi PD. Ei spun că fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu a fost angajată a societăţii timp de aproximativ doi ani. Cu un salariu de peste 8.000 de euro pe lună, Elena Băsescu a fost consultant de marketing. Fiica cea mare a preşedintelui are un contract de parteneriat pe probleme juridice, în valoarea de 25.000 de euro lunar. Reprezentanţii societăţii au negat însă informaţia.

Un alt democrat care a figurat pe listele de plată de la Luxten este fostul ministrul al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, susţine Ziua. Acesta ar fi fost expert în perioada 2001-decembrie 2004, înainte de a fi ministru. Pentru munca sa primea un salariu de 700 de euro la care se adăugau, stimulente lunare de 1000 de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close