Antena 3 CNN Economic Biz News Business Macao. Capitala mondială a jocurilor de noroc

Macao. Capitala mondială a jocurilor de noroc

Macao. Capitala mondială a jocurilor de noroc
04 Apr 2007   •   21:57
Macao a detronat în mod oficial Las Vegas. Oraşul şi-a adjudecat titlul de capitală mondială a jocurilor de noroc. În ultimele decenii, barurile cu pereţii afumaţi au fost înlocuite de strălucitoare replici ale unor cazinouri precum Sands sau MGM Mirage din Las Vegas. Graţie ridicării restricţiilor privind fluxul cetăţenilor chinezi în acest oraş şi a creşterii anuale a numărului de turişti veniţi din toate colţurile lumii să-şi încerce norocul, cifra de afaceri a cazinourilor din Macao a crescut numai în ultimul an cu 16,6%. Numai în cursul anului 2006 au sosit în Macao pentru a-şi lăsa banii în cazinouri nu mai puţin de 12 milioane de chinezi, adică 60% din totalul de 22 de milioane de turişti care au venit anul trecut în acest oraş, singurul din China unde sunt permise jocurile de noroc.

Astfel, în urma acestui flux turistic, cazinourile din Macao au înregistrat încasări de 7,2 miliarde de dolari în 2006, faţă de doar 6,6 miliarde de dolari obţinute de cazinourile din Las Vegas. Însă, acest aflux turistic nu ar fi fost suficient pentru detronarea Las Vegas-ului dacă Macao nu ar fi trecut prin propria sa revoluţie în ceea ce priveşte jocurile de noroc. Retrocedată Chinei în 1999, fost colonie portugheză Macao a îndepărtat în 2001 monopolul asupra cazinourilor deţinut de miliardarul Stanley Ho încă din 1962. Această de-monopolizare a pieţei jocurilor de noroc din Macao a provocat o nouă ''goană după aur'' în care s-au lansat nume grele din Las Vegas, precum Wynn, Sands sau MGM Mirage care şi-au deschis cazinouri în oraşul din sudul Chinei.

Primul astfel de cazinou străin deschis la Macao a fost Sands, în 2004, iar unul dintre cele mai noi cazinouri deschise este complexul Wynn Macau ce a costat 1,2 miliarde de dolari şi a fost inaugurat în luna septembrie a anului trecut. Complexul Wynn Macau cuprinde un cazinou cu 200 de mese de jocuri, mai multe restaurante şi baruri şi un hotel de 600 de camere. Dintre proiectele de viitor face parte şi deschiderea unei gigantice replici a celebrului cazinou Venetian din Las Vegas, ce va fi străbătut chiar şi de canale pe care te poţi plimba cu gondola, va avea un hotel cu 3.000 de camere şi peste 750 de mese de joc, proiect ce se ridică la suma de 2,3 miliarde de dolari.

Rompres

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close