Antena 3 CNN Economic Biz News Business Mai mulţi şomeri în toate sectoarele economiei până în luna mai

Mai mulţi şomeri în toate sectoarele economiei până în luna mai

Mai mulţi şomeri în toate sectoarele economiei până în luna mai
Sursa foto: someri
01 Mar 2010   •   12:28

Numărul şomerilor va continua să crească în toate sectoarele economiei, cel puţin până în luna mai. Potrivit Institutului National de Statistică, domeniile cele mai afectate de criză sunt construcţiile, comerţul şi serviciile. În acelaşi timp, preţurile din magazine contiuă să crească, scriu jurnaliştii de la Financiarul în ediţia de luni.

Volumul producţiei din construcţii continuă să scadă, odată cu micşorarea numărului de comenzi şi de contracte.
Majoritatea managerilor spun că vor continua reducerile de personal. Concedierile vor avea loc atât la firmele mari, cât şi la IMM-uri. Doar preţurile vor rămâne constante în acest domeniu, în perioada următoare, conform sondajului realizat de Institutul Naţional de Statistică şi citat de Financiarul.

Nici patronii din comerţul cu amănuntul nu sunt mai optimişti. Activitatea economică va continua să scadă.
Volumul total al vân­zărilor de mărfuri va avea o tendinţă de scădere moderată. Managerii socie­tăţilor comerciale spun că duc lipsă de comenzi, iar acest lucru va duce la noi concedieri. Preţurile de vânzare vor continua însă să crească.

Şi cifra de afaceri din servicii este în declin, cel puţin până în luna mai, potrivit estimărilor făcute de mana­gerii intervievaţi. Aceştia spun că nu vor creşte preţurile, însă îşi vor reduce cheltuielile cu angajaţii. Numărul salariaţilor va scădea uşor în următoarele 3 luni, în special în întreprinderile mari, cu peste 250 de salariaţi.

Dealtfel, reducerea activitatii in aproape toate sectoarele economiei va duce la reducerea numărului de salariati în toate domeniile. Situaţia nu se va îmbunătăţi până la sfârşitul anului, declară managerii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: someri somaj
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close