Antena 3 CNN Economic Biz News Business Manualele second-hand, o afacere pentru liceenii din Bucureşti

Manualele second-hand, o afacere pentru liceenii din Bucureşti

Manualele second-hand, o afacere pentru liceenii din Bucureşti
17 Sep 2008   •   22:32

Părinţii atenţi la buget pot încerca manualul second hand. Se vinde deja ca pâinea caldă la liceul Lazăr din Capitală, unde s-a organizat chiar şi un târg. Preţul fiecărei cărţi se negociază la sânge. Iar cine are stofă de afacerist poate cumpăra chiar şi la jumătatea preţului de pe copertă.

Liceenii s-au săturat să dea, an de an, cel puţin 100 de lei pe manuale. Aşa că s-au gândit să treacă la afaceri. Îşi vând manualele vechi, iar cu banii obţinuţi îşi cumpără cărţile de care au nevoie pentru noul an. Cu această ocazie, liceenii îşi încearcă şi talentul de negociatori. În plus, cei care ştiu să se orienteze pot pune mâna pe un manual mai ieftin şi la fel de bun ca cel din librării. Dacă manualul e mâzgălit sau deteriorat, preţul scade. Din mână-n mână, un manual ajunge să coste şi 10 lei, faţă de 40 de lei, în librărie.



Totuşi, nu toţi elevii sunt mulţumiţi cu manuale second hand. Unii vor cărţi noi, chiar dacă preţul e de două ori mai mare. Pe ei încearcă să-i atragă cei de la târgul de carte şcolară, oferind reduceri şi de 30%. Tot acolo se găsesc şi culegeri electronice. Nu că ar fi şi vreo diferenţă de preţ între acestea şi cele tipărite. Târgul de carte şcolară e deschis până duminică, la sediul radiodifuziunii române.

Observator
 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close