Antena 3 CNN Economic Biz News Business Marea Britanie. Guvernul a alocat încă 300 miliarde euro pentru sprijinirea băncilor

Marea Britanie. Guvernul a alocat încă 300 miliarde euro pentru sprijinirea băncilor

Marea Britanie. Guvernul a alocat încă 300 miliarde euro pentru sprijinirea băncilor
Sursa foto: royal bank of scotland
19 Ian 2009   •   18:56

Criza economică afectează puternic atât statele din zona euro cât şi restul ţărilor de pe bătrânul continent. Comisia Europeană se aşteaptă la o recesiune economică severă în spaţiul euro, iar în Marea Britanie guvernul aruncă în lupta cu recesiunea nu mai puţin de 300 de miliarde de lire sterline.
Recesiunea în zona euro va duce la scăderea produsului intern brut şi la o creştere spectaculoasă a şomajului.
Marea Britanie a anunţat un nou sprijin pentru economie în valoare de cîteva sute de miliarde de euro. Băncile din regat sunt grav lovite de actuala criză financiară.
"Pierderile înregistrate de Royal Bank of Scotland au fost provocate de politica dusă pe piaţa americană a creditelor în principal de banca ABN Amro" a declarat premierul Gordon Brown.
Ministrul de finanţe Alistair Darling spune că banii sund desitinaţi creditării. Brown şi Darling susţin că aceasta era singura soluţie pentru a scoate economia din impas.
Băncile care au fost salvate toamna trecută cu bani publici au raportat pierderi imense. Royal Bank of Scotland, de exemplu, a anunţat pierderi de 28 de miliarde de lire sterline pe anul 2008. Valoarea totală a creditelor neperformante din economia britanică este estimată la 220 de miliarde de euro.
Antena 3

×
Subiecte în articol: banci Marea Britanie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close