Antena 3 CNN Economic Biz News Business Marea Britanie intenţionează să sprijine firmele mici şi mijlocii

Marea Britanie intenţionează să sprijine firmele mici şi mijlocii

Marea Britanie intenţionează să sprijine firmele mici şi mijlocii
Sursa foto: bani
14 Ian 2009   •   09:27

Marea Britanie va lansa miercuri o serie de măsuri destinate să ajute firmele mici şi mijlocii să-şi refinanţeze credite existente de până la 20 miliarde de lire sterline. Autorităţile britanice vor să evite falimentul companiilor care au nevoie de credite, informează Reuters.
O sursă din apropierea discuţiilor dintre guvern şi reprezentanţii mediului industrial a declarat pentru Reuters că măsurile ar include o extindere a actualei scheme de garanţii de credite şi garanţii de credite la export anunţată prima dată în noiembrie 2008.
Cu toate acestea, noua schemă ar urma să acopere creditele existente mai degrabă decât să finanţeze orice nouă expansiune. Însă se va aplica unor companii uşor mai mari, respectiv celor care au până la 250 de angajaţi, iar limita de 250.000 de lire sterline ar putea fi majorată la un milion de lire sterline.
Sursa citată de Reuters susţine că detaliile încă nu au fost finalizate, însă este posibil ca Guvernul de la Londra să garanteze până la 10 miliarde de lire sterline din capitalul de lucru al IMM-urilor, bani care ar putea fi utilizaţi pentru refinanţarea unor datorii de până la 20 de miliarde de lire sterline.
Ministrul britanic al Comerţului, Peter Mandelson, urmează să anunţe miercuri dimineaţă detaliile noului pachet.
După mai mulţi ani de creştere neîntreruptă, economia Marii Britanii pare să fi intrat în recesiune la finele anului trecut, pentru prima dată după 1992, iar economiştii preconizează scăderea producţiei industriale şi sute de mii de locuri de muncă pierdute în 2009.
Banca Centrală a marii Marii Britanii a redus dobânda de referinţă până la nivelul record de 1,5 procente, cel mai scăzut nivel din istoria de 300 de ani a instituţiei, însă băncile se tem, în continuare, să acorde noi credite consumatorilor şi companiilor.
Agerpres

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close