Antena 3 CNN Economic Biz News Business Marea Britanie. Numărul miliardarilor este în creştere

Marea Britanie. Numărul miliardarilor este în creştere

Marea Britanie. Numărul miliardarilor este în creştere
29 Apr 2007   •   13:03

Numărul miliardarilor domiciliaţi în Marea Britanie s-a triplat în ultimii patru ani, potrivit unui studiu întocmit anual. Ancheta mai arată că cele 1.000 de persoane, cel mai bogate din ţară, şi-au mărit totalul averilor cu 59 de miliarde de lire sterline, însemnând 85 de miliarde de euro în ultimele 12 luni. În total, această elită deţine în prezent 360 miliarde de lire sterline, adică 530 miliarde de euro.

Magnatul oţelului de origine indiană Lakshmi Mittal, se află în fruntea listei cu o avere estimată la 19,25 miliarde de lire sterline înregistrând o creştere de peste patru miliarde de lire într-un an. Dupã el urmează proprietarul rus al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici cu 10,8 miliarde de lire şi Ducele de Westminster cu 7 miliarde de lire, adică 10,2 miliarde de euro.

De notat că fosta soţie a lui Roman Abramovici, Irina Abramovici, îşi face intrarea în lista celor 1.000 de persoane, cel mai bogate din Marea Britanie, clasându-se a 452-a, cu o avere de 155 de milioane de lire.

Rompres

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close