Antena 3 CNN Economic Biz News Business Marea Britanie. Statul naţionalizează HBOS, Royal Bank of Scotland şi Lloyds TSB

Marea Britanie. Statul naţionalizează HBOS, Royal Bank of Scotland şi Lloyds TSB

Marea Britanie. Statul naţionalizează HBOS, Royal Bank of Scotland şi Lloyds TSB
13 Oct 2008   •   15:38

Guvernul britanic a început o acţiune de naţionalizare a băncilor, printr-o investiţie de 37 de lire sterline din banii publici, primele bănci vizate fiind HBOS, Royal Bank of Scotland şi Lloyds TSB. Potrivit lui Gordon Brown, membrii consiliilor de administraţie ai acestor bănci nu vor primi prime anul acesta. Mai mult, întrucât statul devine acţionar majoritar în cadrul acestor băncii, directorii lor vor fi numiţi de către membrii guvernului.
RBS va primi un capital de 20 de miliarde de lire sterline din partea guvernului, în timp ce HBOS şi Lloyds TSB vor primi 17 miliarde de lire sterline.
?Suntem dispuşi să facem toate eforturile şi nu suntem de acord cu acţiunile iresponsabile.? a mai spus premierul britanic. ?Este un model pe care toate ţările îl vor urma, întrucât aceasta este cu adevărat o problemă globală.? a afirmat Brown, citat de cotidianul britanic The Telegraph. Premierul a adăugat că Marea Britanie trebuie să se asigure de faptul că toţi cetăţenii care doresc să aibă acces la un credit să o poată face.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gordon Brown
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close