Antena 3 CNN Economic Biz News Business McDonald's anunţă profituri în creştere în ciuda trendului anti fast-food din SUA

McDonald's anunţă profituri în creştere în ciuda trendului anti fast-food din SUA

McDonald's anunţă profituri în creştere în ciuda trendului anti fast-food din SUA
23 Apr 2008   •   13:28

Compania McDonald's a anunţat un profit în creştere cu 24% după primul trimestru din 2008, în ciuda tendinţei din SUA de a renunţa la produse de tip fast-food. McDonald's a câştigat anul acesta 946,1 milioane de dolari, depăşind previziunile analiştilor de pe Wall Street.

Motivul pentru care McDonald's îşi menţine profitul la un nivel atât de ridicat este dat de succesul restaurantelor de tip fast-food din Europa şi Asia, unde veniturile au crescut cu 23% şi respectiv 24%. În plus, compania beneficiază de un sistem foarte performant de francize, astfel că „ McDonald's nu este atât de influenţată de fluctuaţiile pieţei în ceea ce priveşte costurile, întrucât percepe o taxă fixă de franciză” declară analistul Steve West de la Stifel Nicolaus.

În vreme ce multe companii se luptă pentru a combate costurile ridicate ale produselor alimentare, McDonald's a reuşit să menţină produsele sale la un preţ scăzut, datorită unui sistem de ditribuţie a alimentelor foarte eficient. Deprecierea dolarului a avut un efect benefic asupra vânzărilor în afara SUA.

Beneficiind de un brand puternic, cunoscut în întreaga lume, McDonald's şi-a propus pentru anul 2008 să redevină lider pe piaţa fast-food-urilor din SUA, în special pe segmentul de băuturi, pe care doreşte să îl consolideze.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close