Medvedev: Rusia s-a săturat să stea în sala de aşteptare a OMC

26 Mai 2010   •   19:54
Medvedev: Rusia s-a săturat să stea în sala de aşteptare a OMC
dmitri medvedev

Rusia "s-a săturat să stea în sala de aşteptare" a Organizaţiei Mondiale a Comerţului, arăta preşedintele rus Dmitri Medvedev, care a cerut ca Statele Unite să sprijine candidatura ţării sale.

?Contăm pe guvernul SUA şi comunitatea de afaceri să sprijine această idee deoarece ne-am săturat să stăm în sala de aşteptare , încercând să intrăm în organizaţie?, declara Medvedev la o întâlnire cu investitorii americani.
Rusia, care a deschis negocierile pentru a adera la OMC în 1993, este cea mai mare economie care se situează în afara organizaţiei din Geneva.
Moscova a acuzat Washington de nenumărate ori că a împiedicat eforturile sale de a se integra în OMC, organism menit a liberaliza fluxul de comerţ global.
Luna trecută, Medvedev a cerut integrarea rapidă a Moscovei în organizaţie "fără umiliere şi cereri noi."
Oficialii ruşi şi-au exprimat şi anterior frustrarea cu procesul de aderare la OMC şi chiar concepuseră un plan, ulterior abandonat, de a intra în organizaţie ca parte unui bloc comun cu Belorusia şi Kazahstan.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close